Gazdákat vert át a csaló "Pál atya”

Vágólapra másolva!
Laptopot, szemes takarmányt és munkagépet is ígért, de csak a pénz vitte el a csaló "Pál atya": a Kapzsi Emberek Vámszedője egyház papjaként bemutatkozó férfi 19 embert csapott be olcsón megszerezhető egyházi javak ígéretével.
Vágólapra másolva!

Vádemelést javasol a rendőrség "Pál atya" ellen. Az 54 éves kapuvári férfi egy nem létező egyház, a Kapzsi Emberek Vámszedője lelkipásztoraként csalt ki pénzt a sértettektől 2013 decembere és 2014 januárja között.

Azt ígérte, amit vártak

Az álpap mezőgazdasági cégeket és gazdákat keresett fel, és készpénzért munkagépeket, szemes takarmányt, laptopot, személygépkocsit ajánlott fel részükre adományként – mindenkinek azt, amire szüksége volt.

Isten fizesse meg!

A gyanúsított azt állította, ha nem tudja átadni a megszüntetés előtt álló egyházi alapítvány tulajdonában lévő eszközöket, akkor az adóhatóság veszi át őket. Tizenkilencen éltek a kínálkozó lehetőséggel és fizették meg az "atyának" a megszerezhető érték 10 százalékát. Harminckilencen nem hittek Pál atyának, így tőlük nem tudott pénzt kicsalni a gyanúsított.

Több eljárás indult a csaló ellen

A sértettek feljelentést tettek a rendőrségen. A férfi ellen az ország több rendőrkapitánysága is indított büntetőeljárást csalás gyanúja miatt, de végül valamennyi ügy a Kisbéri Rendőrkapitánysághoz került. A kisbéri nyomozók 2014. szeptember 10-én hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomást tett.

Az ügyben folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2014. október 22-én befejezte, és vádemelési javaslattal küldte meg a Komáromi Járási Ügyészségnek – olvasható a Police.hu-n.