Kósa Lajosnak nincs rejtegetnivalója

Kósa Lajos a Fidesz ügyvezető alelnöke sajtótájékozatót tart a képviselői irodaházban.
Budapest, 2014.10.05.
Kósa Lajos a Fidesz ügyvezető alelnöke sajtótájékozatót tart a képviselői irodaházban. Budapest, 2014.10.05.
Vágólapra másolva!
Minden létező vizsgálatnak állok elébe, ebben a több mint 11 éves történetben semmi rejtegetni való nincs - reagált Kósa Lajos, a felesége budapesti lakása miatt őt ért támadásokra.
Vágólapra másolva!

Debrecen polgármestere, a Fidesz ügyvezető alelnöke hangsúlyozta, hogy 2002 decemberében feleségével fele-fele arányban birtokolt egy debreceni házat. Ezt a 120 négyzetméteres ingatlanjukat cserélték el egy óbudai, második emeleti társasházi lakásra, ami száz százalékban a felesége tulajdonába került.

Semmit sem rejteget

Kósa Lajos közölte, hogy „a vagyonunkban beállt változást természetesen nyomon lehet követni mind a parlamenti képviselői, mind a polgármesteri vagyonnyilatkozatomban, illetve az ezekhez kötelezően csatolt házastársi és gyermeki vagyonnyilatkozatokban”.

Kósa Lajos szerint mindent nyomon lehet követni a vagyonnyilatkozatban Foto: Marton Szilvia

A debreceni polgármester az MTI-hez eljuttatott közleményében utalt arra, hogy a parlamenti képviselőknek járó lakhatási támogatást nem vette fel, mivel a felesége nevén van a fővárosban lakásuk.

Támadnak a politikai ellenfelek

Az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció közölte: vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Kósa Lajossal és feleségével szemben az illetékes parlamenti bizottságnál, annak nyomán, hogy a médiában megjelent hír szerint vagyonnyilatkozatban fel nem tüntetett óbudai lakással rendelkeznek.

Staudt Gábor, a Jobbik főpolgármester-jelöltje az ügy kapcsán közölte: pártja már korábban is szorgalmazta, hogy minden országgyűlési és önkormányzati képviselő, valamint polgármester ellen kötelezően indítsanak vagyonosodási vizsgálatot a ciklus végén. Szerinte a vizsgálatot a közeli hozzátartozókra is ki kellene terjeszteni, és ha azt eredményezné, hogy a vagyon nem származhatott legális jövedelemből, akkor járjon vagyonelkobzással.