Nem szándékosan ütötték el az alcsúti juhászt

Vágólapra másolva!
Egy osztrák rendszámú Mercedes gázolta halálra.
Vágólapra másolva!

Elgázolt egy férfit egy osztrák rendszámú kocsi Alcsútdoboz határában – adta hírül honlapján a rendőrség szombat este. A férfit kórházba vitték, és utóbb belehalt sérüléseibe.

Több hazai hírportál is azt jelentette, hogy az áldozat Váradi András alcsúti juhász volt, aki az Együtt–PM színeiben indult volna a vasárnapi önkormányzati választáson. Halálát az Együtt is megerősítette a Facebook-oldalán közzétett üzenettel.

Horváth Sándor, az Együtt bicskei listavezetője a Hvg.hu-val közölte: beszélt Váradi András feleségével, aki azt mondta, hogy a férfi a saját autójával járt bent Alcsútdobozon választási plakátokat ragasztani.

Váradi András hazafelé tartott Göböljárásra, amikor a félúton lévő golfpálya közelében lecsúszott a létra az autójáról, ezért megállt, hogy visszamenjen érte, és ekkor gázolta el a külföldi rendszámú autó. Horváth Sándor a portálnak többször hangsúlyozta, hogy nem szándékosan ütötték el Váradi Andrást, és nem cserbenhagyásos esetről van szó.

Váradi András arról lett ismert, hogy az állami földpályázatokon rendre alulmaradt a környék termőföldjeit sorra elnyerő felcsúti polgármesterrel, Mészáros Lőrinccel szemben, így nem volt képes ellátni 360 juhát. Idén nyáron pedig, amikor bejelentették, hogy az Együtt–PM színeiben polgármesterségért indul Alcsútdobozon, valakik kombájnnal feldúlták a termőföldjét, 100 ezer forintos kárt okozva. Emiatt feljelentést is tettek, és nyomozás is indult.