Az ATV-n lesz az ellenzéki főpolgármester-jelöltek vitája

Tarlós István főpolgármester
Vágólapra másolva!
Tarlós István nélkül, négy ellenzéki induló részvételével pénteken este 8 órától egyórás időtartamban közvetíti az ATV a főpolgármester-jelöltek vitáját – erősítette meg az Origónak a csatorna hírigazgatója. Németh Szilárd elárulta azt is, hogy a vita moderátora Simon András lesz.
Vágólapra másolva!

Pénteken egyórás vitaműsorral jelentkezik az ATV: nyolc órától az ellenzéki főpolgármester-jelöltek csapnak össze. Azért csak ők, mert az újraválasztására készülő kormánypárti jelölt, Tarlós István nem megy el a vitára. Így a Jobbik jelöltje, Staudt Gábor Csárdi Antallal, az LMP jelöltjével, valamint Bokros Lajossal, a baloldali ellenzék indulójával és Bodnár Zoltánnal, a Liberálisok főpolgármester-jelöltjével vitázik.

Tarlós nem megy el

Pezsgő, érdemi vitát vár Staudt Gábor, aki emlékeztetett arra, hogy Tarlós István főpolgármester már korábban jelezte, hogy nem vesz részt az „összecsapáson”.

Tarlós István értelmetlennek tartja a vitát, és tart attól, hogy veszekednének Forrás: MTI/Beliczay László

Csárdi Antal ehhez kapcsolódóan azt mondta, hogy elvárja Tarlós Istvántól, hogy miután négy éven át vezette Budapestet, vitába szálljon kihívóival.

Értelmetlennek tartja

Lerágott csont Tarlós István szerint a főpolgármester-jelölti vita, aminek szerinte nem lenne értelme, sőt "az a választók félrevezetése lenne". Nem tudja ugyanis, miről beszélnének az utolsó napokban "azon kívül, hogy nyilván egy-két ember elkezdene nagyokat mondani" – mondta, hozzátéve: ez veszekedésbe torkollhatna. Felvetette: mit lehet mondani néhány perc alatt a várossal kapcsolatos elképzelésekről, amikor másfél hónapja a programokról beszélünk.

A köztévé biztos nem

Azt, hogy egyáltalán lesz vita, hétfőn délután Staudt Gábor jelentette be, ám akkor még nem nevezte meg, melyik csatornán látható majd a műsor, csak annyit mondott, hogy az egyik kereskedelmi adón. Staudt az Origónak annyit árult el, hogy korábban megkeresték a közszolgálati televíziót, de visszautasította őket.

Ezt követően egy országos kereskedelmi csatornával kezdtek el tárgyalni. A tévé bele is ment a vita megrendezésébe, közvetítésébe – mondta Staudt.

Az RTL Klub sem

Az időközben kiderült, hogy nem is az RTL Klubon lesz látható a vitaműsor – ezt Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója is megerősítette az Origónak.

Az ATV viszont már délután közölte, hogy nem zárkózik el egy főpolgármester-jelölti vita közvetítésétől. Akkor Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója emlékeztetett a szintén a csatornán megrendezett EP-listavezetők vitájára, és jelezte: ahogy eddig is, a jövőben is nyitottak az ilyen jellegű közvetítésekre, erre technikailag is készülnek.