A Magyar Telekom visszavonatná az internetadót

Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom támogatja az iparág piaci szereplőit tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács állásfoglalását, amelyben a szolgáltatók az internetadó bevezetésének visszavonását sürgetik.
Vágólapra másolva!

A társaság egyetért azzal, hogy a megjelent adótervezet drasztikus, éves szinten akár 100 milliárd forintos terhelése a magyarországi szélessávú fejlesztések és ezáltal az internetre épülő korszerű digitális gazdaság és társadalom ellehetetlenítését vetíti előre. Bevezetésének legnagyobb vesztesei a hazai információs társadalom tagjai, az internetet napi szinten használó egyének, vállalkozások és közintézmények. Különösen érthetetlen, hogy az adónem tervét semmilyen előzetes iparági egyeztetés nem előzte meg - közölte a Magyar Telekom.

Ellentmondásos intézkedés

A tervezett új adónem bevezetése ellentmond a kormányzat és a hatóság korábban közzétett szándékainak is a Digitális Magyarország fejlesztéseit illetően. Az iparági adóterhek további növelése egyértelműen ellentétes a kormányzati stratégiában is megfogalmazott szélessávú internet fejlesztéssel, a digitális írástudás növelésével, a digitális szakadék felszámolásával, az elmaradott régiók felzárkóztatásával is - áll a társaság nyilatkozatában.

Megdöbbentek

A magyarországi hírközlési szolgáltatókat tömörítő Hírközlési Érdekegyeztető Tanács (HÉT) is megdöbbenéssel értesült az internetadó tervéről. Álláspontjuk szerint az új adónem ellehetetlenítené a magyarországi digitális fejlődést, ezért a tervezet visszavonását kérik a kormányzattól.