Orbán Viktor: A kommunizmusban nőtt, most csökken a rezsi

Az Univer Cégcsoport kecskeméti üzemének avatása, Orbán Viktor
Orbán Viktor
Vágólapra másolva!
Várhatóan a jövő év első negyedévében jön létre az első magyar közszolgáltató társaság, amely a lehető legolcsóbban biztosítja majd a rezsiszolgáltatásokat - mondta a kormányfő. 
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor elmondta: talpon kell maradniuk az energiát szolgáltató cégeknek is, és a vitákban a kormány arra jutott, hogy csak akkor lehet tisztán látni, ha létrehozzák a kizárólag állami tulajdonban álló nagy közszolgáltató társaságot. Így a rezsicsökkentés következő fontos eseménye a jövő év első negyedében várható – hangsúlyozta a Salgótarjáni Városi Televíziónak.

„A magyarokról hét bőrt is lehúztak”

Országosan azon intézkedések egyikéről beszélünk, amelyeket mindenki támogat - Bokros Lajost és a baloldal vékony részét leszámítva -, és „én is büszke vagyok rá” - mondta Orbán Viktor a rezsicsökkentésről.

Orbán Viktor büszke a rezsicsökkentésre Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Kifejtette, a kommunizmusban minden januárban emelkedett a rezsi, és a rendszerváltás sem hozott ebben változást, „a magyarokról hét bőrt is lehúztak”.

„Örülök, hogy nekem jutott osztályrészül az a kötelesség és egyben lehetőség, amit a kétharmados győzelmünkkel adtak nekünk az emberek 2010-ben (...), hogy azt mondhassuk, ennek vége van" - fogalmazott.