Vírusként terjed a hajléktalannak bevásároló férfi története

Facebook, Rászoruló, Hajléktalan
A hajléktalan nem is akarta elhinni, hogy az önzetlen férfi bevásárolt neki.
Vágólapra másolva!
Egy magyar férfi önzetlenül segített egy hajléktalanon, bevásárolt neki, majd erre hívta fel a közösségi portál más felhasználóit is. Története vírusként terjed a Facebookon.
Vágólapra másolva!

Az ALS jegesvödör-kihívás (ALS Ice bucket challange) után új mozgalom terjed a legnagyobb közösségi oldal magyar felhasználói között.

Tokár Tamás szeptember 22-én osztotta meg a Facebook-oldalán a fényképet, amelyen egy hajléktalan férfival együtt látható egy élelmiszerüzlet bejárata előtt. A posztoló arra buzdítja a Facebook-felhasználókat, hogy kövessék példáját, és segítsenek a rászorulóknak azzal, hogy bevásárolnak nekik. A kép feltöltése óta már több mint 7800-an osztották meg a fotót, amely alá az alábbi szöveget írta Tokár Tamás:

A hajléktalan nem is akarta elhinni, hogy az önzetlen férfi bevásárolt neki. Forrás: Facebook

„Nem értem. Miért? Én ilyet még soha nem láttam! – mondogatta, míg bevásároltunk az éjszaka közepén. Hajléktalan. Éjszakánként jár be olvasgatni. Csak beugrottam hazafelé venni valamit, és nem tudtam otthagyni. Odamentem és megmondtam, hogy most akkor bevásárolunk!

Bármit, amit szeretne. Soha nem láttam még embert ennyire értetlenül állni és csodálkozni azon, ami történik. Én hatódtam meg a legjobban, ahogyan félve pakolgatott be a kosárba és még akkor sem értette, hogy miért segítek. Nem akarom magam most sem piedesztálra emelni, de ezt nagyon sokan megtehetnénk! Legyen ez az új 'challenge' és legyen az menő, aki képet tölt fel arról, hogy bevásárolt egy rászorulónak! Bárki legyen az... Osszátok meg kérlek és hajrá! Köszönöm! Tomi"