Welsz Tamás Komárral az oldalán okozott halálos balesetet

welsz tamás
Interjú Welsz Tamással, a Charity March Kft. ügyvezetőjével, aki a Sólyom Airways légitársaságot próbálja meg feltámasztani. Újságíró: Albert Ákos
Vágólapra másolva!
Welsz Tamás a kilencvenes években Komár László sofőrje volt. Egy tiszántúli fellépés után egy halálos balesetnek voltak részesei.
Vágólapra másolva!

Lassan húsz évvel ezelőtt halálra gázolt egy kerékpárost Welsz Tamás, az idén elhunyt vállalkozó, a Simon-ügy egykori tanúja – értesült a Blikk a Welsz özvegye által közzétett könyvből. Welsz akkoriban Komár sofőrje volt, így az azóta szintén elhunyt énekessel az oldalán gázolta halálra a biciklist – derül ki Horthy Adrea emlékirataiból, amelyeket egyik kiadó sem akart megjelentetni, így az özvegy az interneten hozta nyilvánosságra az írást.

Welsz akkoriban vett egy GMC terepjárót, és az autóval elszegődött Komárhoz afféle mindenesnek: testőri, hangosítói és menedzseri feladatokat is ellátott az énekes mellett. Egy este egy tiszántúli fellépésről tartottak hazafelé, amikor a semmiből ott termett előttük egy kerékpáros. Szinte fékezés nélkül gázolták el, a férfi azonnal meghalt. Mielőtt Welsz értesítette volna a rendőrséget, először hívott egy autót, ami elszállította Komárt.

A balesetre Komár özvegye is emlékszik, szerinte 1996-ban történhetett az eset, ami miatt Komárnak tanúskodnia is kellett a bíróságon. Az ügyben egyébként megállapították, hogy a kerékpáros is vétkes volt, így végül ejtették az ügyet.

Az ügyészség március 21-én közölte, hogy Welsz Tamás meghalt, azóta kiderült, hogy öngyilkos lett. A vállalkozót kihallgatásra vitte a rendőrség, amikor rosszul lett. Welsz neve a Simon Gábor elleni nyomozás során merült fel. Az MSZP elnökhelyetteséről az év elején derült ki, hogy egy osztrák bankszámlán elhelyezett 240 millió forintnyi devizát úgy, hogy azt nem vallotta be.