A csepeli Fidesz ekézi a ferencvárosi Gegesy Ferencet

Vágólapra másolva!
A csepeli Fidesz a ferencvárosi ellenzéki polgármester-jelölt, Gegesy Ferenc és Horváth Gyula visszaléptetését követeli, mivel véleményük szerint az ő közreműködésükkel „deportáltak” a kerületbe roma családokat. Gegesy nem kívánt reagálni az elhangzottakra.
Vágólapra másolva!

A csepeli Fidesz elnökének közleménye szerint Gegesy Ferenc korábbi ferencvárosi polgármester és az általa vezetett SZDSZ-MSZP-s önkormányzat éveken keresztül költöztette át a ferencvárosi szociális bérházakban élő lakóikat más fővárosi kerületekbe. A "deportálás" kizárólag MSZP-SZDSZ-es vezetésű kerületekbe irányult, egy százmilliárdos ingatlanüzlet érdekében folyt, és több ezer romát érintett - közölte Ábel Attila.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a cigány családok életkörülményei a legtöbb esetben még rosszabbá vagy kilátástalanná váltak. A kitelepítettek között nagy számban voltak olyanok, akik képtelenek voltak beilleszkedni, átvenni új környezetük életvitelét - vagy egyszerűen bűnöző életmódot folytattak - derült ki a közleményből.

Ábel emlékeztetett arra, hogy 2009-ben nagy botrányt kavart egy eset, amikor papíron 17, a valóságban pedig 24 roma költözött egyetlen csepeli lakásba. A helyi Fidesz szerint az áttelepítések óta jelentősen nőtt a radikális, cigányellenes vagy neonáci szervezetek csepeli támogatottsága is.

Csepel olyan pofont kapott a Gegesy Ferenc által vezetett ferencvárosi, és a vele együttműködő, a deportálásokat elhallgató helyi vezetéstől, amit nem lehet kiheverni – vélekedett Ábel. Tóth Mihály polgármester, Szenteczky János, a helyi vagyonkezelő vezérigazgatója és Horváth Gyula szociális és kisebbségi ügyekért felelős alpolgármester, fővárosi képviselő ennek az összeesküvésnek a szereplői voltak – tette hozzá. Emiatt a csepeli Fidesz arra szólította fel az MSZP, a DK és az Együtt-PM kerületi szervezeteit, hogy haladéktalanul léptessék vissza Gegesy Ferencet és Horváth Gyulát a jelöltek közül.

Gegesy Ferenc megkeresésünkre nem kívánt reagálni az elhangzottakra.