Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szétválik a Testnevelési és a Semmelweis Egyetem

Vágólapra másolva!
Decemberben lesz új rektora a TE-nek, az alkalmazottakat időben értesítették a váltásról.
Vágólapra másolva!

Várhatóan december közepén léphet hivatalba a Semmelweis Egyetemről leváló és új intézményként létrejövő Testnevelési Egyetem rektora, addig Sterbencz Tamás egyetemi docens irányítja az intézményt. A felsőoktatási államtitkárság tájékoztatása szerint a Testnevelési Egyetem létrejötte a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi törvény alapján megy végbe, a vonatkozó kormányrendeletet a napokban elfogadják.

A rektori pályázat megjelenése a jövő hét folyamán várható, az új rektor december közepén léphet majd hivatalába, miután az intézmény szenátusa megválasztja.

A vagyonmegosztás nem okoz gondot

Szél Ágoston, a SE rektora közölte, hogy nem okoz gondot a Semmelweis Egyetemnek (SE) a testnevelési kar szeptemberi leválása, sem az intézmény működése, sem a gazdálkodás szempontjából. Szél Ágoston kiemelte: bíznak abban, hogy - bár erről a felsőoktatási törvény nem rendelkezik - a leválás jogutódlással történik majd, és a két egyetem azt örökli meg, ami a saját ügyeivel kapcsolatos.

Az intézményvezető kifejtette: a vagyonmegosztás nem okoz gondot, a vagyontárgyakról, ingatlanokról nincs vita. Mészáros György, a kar leválásáért felelős rektori biztos azt mondta, a kar 96 oktatója és 161 nem oktatói státusban lévő alkalmazottja időben értesítést kapott arról, hogy az új munkáltatójuk a Testnevelési Egyetem lesz. Megegyeztek a források megosztásáról is, az Emberi Erőforrások Minisztériuma is jóváhagyta, az induláshoz szükséges pénzügyi feltételek adottak lesznek. Az infrastruktúra és a kollégium működtetése megoldott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről