Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Rengeteg munkájuk volt a tűzoltóknak

Vágólapra másolva!
Kidőlt fák, leszakadt ágak és a hirtelen lezúdult eső miatt több mint 230-szor riasztották a tűzoltókat a szerda délután kezdődött viharok után.
Vágólapra másolva!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Hajdu Márton közölte, hogy az elmúlt tíz nap viharai és nagy esőzései miatt már csaknem 900 alkalommal kellett beavatkozniuk.

Az OKF szóvivője elmondta: szerda délutántól több mint száz helyen kidőlt fák és leszakadt faágak, csaknem száz esetben a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt kellett beavatkozniuk. Mindezek több helyen nehezítették a közlekedést is.

A tűzoltóknak sok munkájuk volt Budapesten, Érden, Veresegyházon és Debrecenben. A Hajdú-Bihar megyei megyeszékhelyen egy szakközépiskola pincéjét öntötte el a víz. Mezőkövesden pedig egy kórház tetejét bontotta meg a szél. Emellett mintegy 20 épületkárnál kérték a tűzoltó segítségét.

Csütörtökön is lesz felhőszakadás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint csütörtökön is többfelé várható heves esőzés.

A várható felhőszakadás miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyében, valamint Budapesten van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. Ezeken a területeken ismét számítani lehet arra, hogy egy-egy intenzív zápor, zivatar során rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, továbbá a fővárosra a várható heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről