Megszűnt a forgalomkorlátozás az M7-esen és az M5-ösön

Vágólapra másolva!
Megszűnt a forgalomkorlátozás az M5-ös és az M7-es autópályán.
Vágólapra másolva!

Mindkét sávon zavartalanul halad a forgalom az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán a 156-os kilométernél, ahol vasárnap reggel a szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi a táskai pihenőhelynél – közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a jármű futóműve leszakadt, a szétszóródott alkatrészeket a mögötte érkező másik autó már nem tudta kikerülni és nekiütközött. A balesetben hárman könnyebben megsérültek.

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a rendőrség a bal pályatestet teljes szélességében lezárta, a forgalmat a 160-as kilométerszelvényben a balatonfenyvesi lehajtónál a 7-es útra terelte. Az autópályára a 150-es kilométerszelvényben, a fonyódi felhajtónál lehetett visszatérni.

A marcali hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket és felitatták a kifolyt olajat és üzemanyagot. A pályaszakaszt a szétszóródott alkatrészektől a közútkezelő munkatársai tisztították meg.

Az M5-ös is járható

Megszűnt a forgalomkorlátozás az M5-ös autópályán Kecskemét közelében, ahol vasárnap reggel egy balesetben egy ember meghalt, hárman megsérültek - tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Mihályné Bornemisza Eleonóra korábbi közleménye szerint egy román állampolgár meghalt, három utasa megsérült, amikor személygépkocsijával egy olasz rendszámú autóba szaladt.

A román rendszámú autó az ütközés következtében megpördült, a szalagkorlátnak, majd egy felüljáró betonpillérének ütközött.

A rendőrök az autópálya Kecskemét északi lehajtójánál egy ideig leterelték a forgalmat a balesettel érintett útszakaszról.