Jobban vannak a miskolci lakástűz sérültjei

Vágólapra másolva!
Jobban vannak a reggeli miskolci lakástűz sérültjei, legalábbis azok, akik füstmérgezést kaptak – tudta meg az Origo Filéné Simon Ibolyától, a megyei kórház kommunikációs munkatársától. 
Vágólapra másolva!

A tűzben nyolcan sérültek meg, egy ember súlyosan. Ő a füstmérgezésen kívül égési sérüléseket is szenvedett. Állapotáról 2-3 nap múlva tudnak részleteket mondani az orvosok.

Jobban van viszont az a két gyermek és öt felnőtt, akik füstmérgezést szenvedtek. A gyermekeket már ma, a felnőtteket legkésőbb holnap hazaengedik.

Dojcsák Dávid, megyei katasztrófavédelmi szóvivő az Origónak elmondta: a lakók már visszaköltözhettek otthonukba, kivéve a kigyulladt és az alatta lévő lakást.

Harminc embert mentettek ki

A második emeleti lakás kedden reggel kapott lángra. A sérülteken kívül összesen 30 embert kellett kimenekíteni, többeket közülük a tetőn keresztül. Az oltás idejére lakókat egy melegedő buszban helyezték el.

A Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást közveszély okozása miatt. A tűz feltehetően egy elektromos olajradiátor hibájából adódóan keletkezett.