Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egy napra két Falus sok lett volna

ellenzéki összefogás budapesten, önkormányzati választás 2014, dk, együtt-pm, mszp, kunhalmi ágnes, szigetvári viktor, molnár csaba, sajtótájékoztató, falus ferenc
Vágólapra másolva!
"Szervezési okokra" hivatkozott az MSZP, amikor a kedd délelőttre tervezett Falus Ferenc-Tóbiás József találkozót, és az azt követő sajtótájékoztatót hétfő este váratlanul lemondta. Az ok kivételesen valóban az, aminek látszik: "elszervezett" egymás mellett a DK és az MSZP, két Falus-szereplés pedig a kampányguruk szerint sok lett volna egy napra.
Vágólapra másolva!

Kedden reggel találkozott volna egymással Falus Ferenc, az MSZP, az Együtt-PM és a DK közös főpolgármester-jelöltje az MSZP elnökével, majd közösen állt volna ki 9:45-kor Tóbiás Józseffel a szocialisták székháza elé sajtótájékoztatót tartani.

Falus Ferenc főpolgármester-jelölt bemutatása az MSZP, a DK és az Együtt-PM önkormányzati választási együttműködésének bejelentésén Fotó: Bielik István - Origo

Az eseményt azért övezte élénk várakozás, mert a múlt héten az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Tóbiás elárulta Kálmán Olgának, hogy személyesen nem is találkozott a pártja által is támogatott főpolgármester-jelöltettel, vagyis nem ismeri, ezért nem is tudja igazán, miért jó jelölt.

Itt lett volna az alkalom, hogy megismerjék egymást, erre lemondták a programot. Az MSZP annyit közölt: szervezési okok miatt, egyébként pedig várják kedden a sajtó munkatársait egy másik eseményre: Falus Ferenc Horváth Gyulával, Csepel baloldali polgármesterjelöltjével találkozik délután a XXI. kerületben.

Az ok valóban prózai. Az Origo megtudta, a szervezési ok valójában szervezési, pontosabban kommunikációs baki volt. A DK-sok ugyanis megszervezték már a délutáni csepeli programot, de ez az információ valahogy elakadt, az MSZP pedig rászervezte délelőttre a Falus-Tóbiás találkozót.

A kampányguruk szerint azonban egy napra két Falus sok lett volna a médiának: a délelőtti esemény elnyomta volna a délutánit, úghyogy inkább lefújtás a megbeszélést Tóbiással. Szocialista forrásaink szerint ami késik, nem múlik: csütörtökön vagy pénteken megtartják a Falus-Tóbiás találkozót.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről