Elkapták a siófoki vállalkozó feltételezett gyilkosait

Vágólapra másolva!
Három embert gyanúsítanak a pénteki siófoki gyilkossággal. Mindhárman őrizetben vannak, és egyaránt büntetett előéletűek. A gyilkosság előtt hetekig figyelték áldozatukat.
Vágólapra másolva!

Három férfit gyanúsít a rendőrség a pénteken Siófokon történt rablógyilkossággal - közölte kedden sajtótájékoztatón a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság. A 60 éves siófoki vállalkozót pénteken késő este rabolták ki és ölték meg, miután hazaért, és autójával be akart állni a garázsba.

A rendőrök szerint a rablás kitervelője a vasárnap őrizetbe vett, kedden előzetes letartóztatásba helyezett 36 éves siófoki N. Tamás és az ugyancsak siófoki, 29 éves L. Norbert. Őt és a rablásba bevont 28 éves kaposvári K. Ferencet - aki a bűncselekmény idején kocsijával a közelben várakozott - kedden vették őrizetbe. Kihallgatásuk után a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásba helyezésüket. Mindhárman büntetett előéletűek, korábban betörés, lopás és rablás miatt is elítélték őket.

A rendőrség szerint az áldozat köztiszteletben álló vállalkozó volt. A férfinak két trafikja és egy italboltja volt, ezek bevételét akarták megszerezni az elkövetők. A rendőrök arról nem beszéltek, hogy a gyanúsítottak miként követték el a rablógyilkosságot, és arról is hallgattak, hogy mennyi pénzt vittek magukkal.

Szijártó István, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettese szerint

, de azt mondta, a sajtóban megjelent illegális dohánykereskedelemmel kapcsolatos találgatásoknak nincs valóságalapjuk.

A rendőrök szerint gyanúsítottak először a vállalkozó házába akartak betörni, de miután felmérték a terepet, megállapították, hogy ez nem fog sikerülni, ezért úgy döntöttek, akkor szerzik meg a pénzt, amikor a sértett hazaér a bevétellel.

Két-három héten át meg is figyelték a férfit, majd augusztus 15-én este K. Ferenc autójával a Mogyoró utcai ház közelében leparkoltak. N. Tamás és L. Norbert megvárta a vállalkozót, és akkor támadtak rá, amikor be akart állni az autóval a garázsába. A rabolt pénzt később szétosztották egymás között, az elkövetéskor használt ruháikat és mobiltelefonjaikat elégették.

A meggyilkolt férfira szombaton kora reggel a házból kijövő anyósa talált rá.

Szijártó István szerint a gyilkosság nagy felháborodást váltott ki Siófokon. A nyomozást nagyban segítette, hogy nagyon sok információt kaptak a helyiektől. Azt is mondta, egyúttal reméli, a lakosságot megnyugtatja, hogy a gyanúsítottakat 72 órával a bűncselekmény után elfogták.

Király Richárd siófoki rendőrkapitány a bűnözőknek üzent: nem tűrik meg őket a városban,

. A rendőrök szerint eddig nem volt betörés sem abban az utcában, sem abban a családi házas övezetben, ahol a gyilkosság történt.

Balázs Árpád siófoki polgármester (Fidesz-KDNP), kedden közleményben tolmácsolta a város részvétét és együttérzését az elhunyt családtagjainak, és elismerte a rendőrség munkáját.