Egy kilométeren át száguldott az elszabadult villamos

Vágólapra másolva!
Egy váltóberendezést akart átállítani annak a villamosnak a vezetője, amelyik önálló életre kelt, és körülbelül egy kilométert haladt irányítás nélkül Szegeden. 
Vágólapra másolva!

Egyelőre annyit tudni, hogy a villamos a Szegedi Közlekedési Társaság telephelyéről állt volna ki kedden reggel. A vezetője leszállt, hogy átállítson egy váltót, amikor a jármű magától elindult a város felé.

A vezető utánaszaladt, de nem sikerült utolérnie az egyre gyorsuló villamost, amelynek egyébként megsérült az áramszedője.

Lekapcsolták ugyan a felsővezeték áramellátását, de a villamos így is megtett majdnem egy kilométert - ebből 700 métert már a telephelyen kívül.

A helyszínre érkeztek a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) munkatársai, akik egy másik, ugyanolyan villamossal kipróbálják, hogy valóban úgy történt-e az eset, ahogyan azt a vezető elmondta.

Rövidesen megjavítják a villamos áramszedőjét, és azután tovább vizsgálják, hogy pontosan mi okozta a balesetet. A villamosokon ugyanis van olyan berendezés, ami megakadályozza, hogy nyitott ajtókkal induljon el – olvasható a KBSZ közleményében.