Pöcsügy: Haáz Sándor nem számít feljelentésre

haáz sándor, pöcs, havasi bertalan
Vágólapra másolva!
Lefejelés és pöcsnek titulálás. Haáz Sándor erdélyi fotós hamar hírnevet szerzett a magyarországi sajtóban. Ezeket a szavakat ugyanis Orbán Viktor miniszterelnök sajtósára, Havasi Bertalanra értette. Az ügyből a Magyar Nemzet kavart kisebb botrányt, ők azonban nem az erdélyi fotós történetét írták meg. Haáz Sándor az Origónak elmondta, hogy teljes mértékben tisztában volt a szavai jelentésével, olyannyira, hogy ott és akkor elnézést is kért. Jogi következményektől pedig nem tart.
Vágólapra másolva!

Nem fél attól, hogy pereskedés lesz a beszólásából, legalábbis eddig nem kapott ilyen jelzést a magyar miniszterelnök sajtófőnökétől – mondta el az Origo kérdésére Haáz Sándor. A székelyudvarhelyi fotós akkor került összetűzésbe Havasi Bertalannal, amikor Tusnádfürdőn, Orbán Viktor előadásának megtartása után a magyar kormányfő autóval készült távozni.

A fotósok, köztük Haáz Sándor képet szeretett volna készíteni a magyar kormányfőről, de a helyettes államtitkár állítólag lökdöste őket. Haáz így emlékszik az eseményekre: "Havasi Bertalan lökdösődött, a Magyar Nemzet-es kolléga pedig megkérte, többet ne taszigálja őket. Havasi visszakérdezett, hogy miért, akkor mi lesz?" Azt válaszoltam – mondja Haáz, hogy akkor lefejelünk. A kolléga ismét kérdezett, hogy miért csinálod ezt, erre mondtam:

Az eset után a fotós azonban bocsánatot kért a „pöcs” jelzőért, és kezet is nyújtott Havasi Bertalannak. Ezzel maga részéről lezártnak tekinti az ügyet. "Az hogy kiderült a köztünk lezajlott párbeszed, Havasi úrnak köszönhető, ő jött ki vele a sajtóban" - tette hozzá.

Haáz Sándort fárasztja a felhajtás Forrás: Haáz Sándor

A helyi szervezők által alkalmazott fotós azt is elmondta, hogy tudta, kivel keveredik konfliktusba, és bár sok pozitív kommentet is kapott a Facebookon, a mostani hírnév már kissé idegesíti. Az egyik kedvenc idézete azok közül, amelyeket számára posztoltak: „láccik udvarhelyi vagy, Csíkban azt mondták volna, kiontom a beledet, TÁÁÁÁ”.