Tortúra a határátlépés Röszkénél és Tompánál is

Vágólapra másolva!
A sok vendégmunkás miatt 6 órát kell várni, célszerű más átkelők felé kerülni.
Vágólapra másolva!

Több órát kell várakozni a röszkei és a tompai határátkelőhelyen is a kilépőknek. A torlódás a Nyugat-Európából szabadságra hazafelé tartó – főként török – vendégmunkások miatt alakult ki - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Röszkén és Tompán is 9 sávon léptetik ki az autósokat. Röszkéről az M5-ösön Tompa felé terelik a forgalom egy részét, az odafelé tartó forgalom egy részét pedig a bácsalmási határátkelőhelyre irányítják. Így is 6 órába telik, mire ki lehet jutni a határon Röszkénél és Tompánál. A rendőrség szerint Bácsalmáson és az ásotthalmi határátkelőhelyen is kialakulhat torlódás.

A gyorsabb átlépés érdekében a Budapest felől az M6-os autópályán közlekedőknek azt javasolják, hogy a nap 24 órájában igénybe vehető hercegszántói határátkelőt válasszák, ahol jelenleg nincs várakozás, vagy menjenek Tiszasziget felé, amely napközben van nyitva.

A rendőrség szerint Röszkén hétfőig megmaradhat a több kilométeres kocsisor, és szombaton és vasárnap a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán is erős forgalom várható. Az utazók az indulás előtt az aktuális várakozási időkről a rendőrség honlapján, illetve a szegedi határrendészeti kirendeltségnél érdeklődhetnek.

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei vizet osztanak a várakozóknak Röszkénél. Pénteken és szombat éjszaka a Maros Mentőcsoport tagjai egészségügyi ügyeletet látnak el az átkelőhelyen.