Sokan lebuktak a SUN fesztiválon

Vágólapra másolva!
Ötvenhat résztvevő ellen indult eljárás, öt embert őrizetbe vettek a bercel-csobánkapusztai rendezvényen.
Vágólapra másolva!

Kábítószer-birtoklás és -fogyasztás, vagyon elleni bűncselekmény és ittas vezetés miatt a bercel-csobánkapusztai hatnapos fesztivál ötvenhat résztvevője ellen indítottak eljárást, öt embert őrizetbe is vettek.

A július 22. és 27. között zajló SUN Fesztiválon és környékén polgárőrök bevonásával állandó rendőri jelenlétet biztosítottak. A hatnapos rendezvény alatt a balassagyarmati rendőrkapitányság kábítószer-birtoklás és -fogyasztás miatt negyvennyolc ember - köztük harmincöt külföldi állampolgár - ellen, vagyon elleni bűncselekmény és garázdaság miatt pedig hét ember ellen indított büntetőeljárást. Kábítószer birtoklás megalapozott gyanúja miatt négy férfit őrizetbe vettek, és a náluk talált kábítószergyanús anyagok nagy mennyiségére tekintettel vizsgálják a drogkereskedelem gyanúját is. A rendőrök mintegy 2800 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le - közölte Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntette miatt eljárást indított egy külföldi állampolgár ellen, és őt is őrizetbe vették. A tavalyi SUN Fesztiválon tizenhárom magyar és huszonnyolc külföldi állampolgár ellen indítottak eljárást kábítószergyanús anyag birtoklása miatt.