Magyar György csak közös, független jelöltként indulna

Magyar György ügyvéd, magyar györgy, ügyvéd
Debrecen, 2013. szeptember 12. Schönstein Sándor védője, Magyar György ügyvéd nyilatkozik a sajtónak a Balla Irma-gyilkosság megismételt eljárásának másodfokú tárgyalása után a Debreceni Ítélőtábla épületében 2013. szeptember 12-én. A büntetőtanács bizonyítottság hiányában felmentette az édesanyja meggyilkolásával vádolt Schönstein Sándort, helybenhagyva a megismételt elsőfokú bírósági ítéletet. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Szívesen harcba száll Budapestért az őszi önkormányzati választáson Magyar György, de két feltétellel: független jelöltként indulna, és csak úgy, ha egyik demokratikus ellenzéki párt sem indít ellene saját főpolgármester-jelöltet.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan egyik ellenzéki párttól, így a Demokratikus Koalíciótól (DK) sem kapott még felkérést arra, hogy induljon a főpolgármesteri posztért – mondta az Origónak Magyar György ügyvéd.

Arra reagált, hogy állítólag az Együtt–PM mellett a DK is támogatná az indulását. A Válasz.hu értesülése szerint a DK elnöksége hétfőn délután döntött erről. Ugyanakkor az Origo információi szerint a Gyurcsány Ferenc vezette pártnak nem is volt ma elnökségi ülése; a pártelnök nincs is Budapesten.

Feltételekkel vállalná Magyar György az indulást Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az ügyvéd azt mondta, megtiszteltetés számára, hogy független civil szervezetek szívesen látnák őt Tarlós István kihívójaként. Annak is örülne, ha a pártok belátnák: a választási rendszer – amelyet alapvetően hétfőn jóvá is hagyott az Alkotmánybíróság összefogásra készteti ellenzéket.

Csak közös jelöltnek van esélye

A választási matematika szerint a Fidesz jelöltjével szemben egyetlen embernek van esélye a győzelemre, ha pedig ezt a demokratikus ellenzéki pártok – Magyar nem sorolta közéjük a Jobbikot felismerik, akkor fel kell sorakozniuk egyetlen közös támogatottságú jelölt mögött.

Ezt az ügyvéd úgy tudná elképzelni, hogy ő független jelöltként indulna, de az ellenzéki pártok támogatnák, és nem indítanának ellenjelöltet. Azt kizártnak nevezte, hogy ha mögötte nem tud kialakulni a várt teljes ellenzéki összefogás, akkor az MSZP nélkül, csak a DK és az EgyüttPM támogatásával is elindulna.

Az MSZP ellenzéki tárgyalódelegációjában részt vevő Horváth Csaba aki hivatalosan most is a szocialisták főpolgármester-jelöltje az Origónak azt mondta: személyi ügyekről nem a sajtó előtt, hanem a tárgyalóasztal mellett kell egyeztetni, ott pedig eddig senki nem tett hivatalos jelöltést Magyar Györgyre.