Vágólapra másolva!
A hittudományi egyetem 2001-es évfolyamán tanult a transzvesztita múltú Schwezoff Dávid.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Zsidó Hitközség új ügyvezető igazgatója nemcsak transzvesztita előadó és katolikus kántor volt, de evangélikus lelkésztanonc is – írja a Cink a Tudózsidó tumblr fotójára hivatkozva. A blog azt állítja, hogy a fotójuk az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2001/2002-es tanévkezdő csendes hétvégéjén készült, és Schwezoff Dávid az azóta lelkésszé avatott évfolyamtársai társaságában látható rajta.

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) rendkívüli közgyűlést hívott össze, miután kiderült, hogy az új ügyvezető, Schwezoff Dávid korábban transzvesztita előadó és katolikus kántor is lehetett.

A BZSH július 3-ai közgyűlésén a szervezet ügyvezető igazgatójává Schwezoff Dávid közgazdászt, a nemzetközi kapcsolatok szakértőjét választották meg, az áprilisban lemondott Zoltai Gusztáv helyére.

Ahogy szerdán az Origo is megírta, a zsidó közélettel foglalkozó Tudózsidó című lap szerint Schwezoff korábban a budapesti LMBTQ közösségben is szép karriert futott be, Carol Hore Mohn néven transzvesztita előadó volt. Schwezoff a lap szerint ezenkívül a katolikus egyház szolgálatában is eltöltött néhány évet, az alsógödi Szent István-plébánia kántora volt.