Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az államtitkárok kapták a legtöbb gyorshajtási bírságot

Vágólapra másolva!
Az elmúlt egy évben összesen 3,1 millió forintnyi bírságot kaptak az állami vezetők.
Vágólapra másolva!

Egy év alatt 89-szer bírságolták meg gyorshajtásért az állami vezetőket szállító autókat, összesen 3,1 millió forint értékben – írja a Blikk. A miniszterek szolgálati autóit háromszor büntették, és mindhárom esetben a minimális 30 ezer forintos bírságot szabták ki rájuk.

Az államtitkárok által használt autókat az elmúlt egy évben 53-szor bírságolták meg, és volt köztük egy 90 ezer forintos bírság is. A helyettes államtitkárok autói 23 csekket kaptak, és volt közöttük 60 ezer forintos is. Négy tilosban parkolás is volt az elmúlt egy évben, ezt alkalmanként 10 ezer forinttal büntették.

A Blikk információi szerint az elmúlt egy évben összesen kilenc olyan karambol történt, amely miatt a szolgálati autó használójának kellett fizetnie. Hatszor maga a vezető volt a baleset okozója. A legsúlyosabb karambol az volt, amikor egy szolgálati kocsi az autópályán egy teherautóról levált gumiabroncsra hajtott. A felelős nem lett meg, a több mint 1,6 millió forintos kár 10 százalékos önrészét, azaz 160 ezer forintot a lap szerint az autó használójának kellett kifizetnie. Az ugyanakkor nem világos, hogy ez az autó sofőrjét vagy az azt használó állami vezetőt jelenti-e.

Az Origo hétfőn megkereste a minisztériumokat, arra voltunk kíváncsiak, hogy a szolgálati autók bírságait és káreseményeit milyen mértékben fizeti a minisztérium, és milyen mértékben az azt használó állami vezető, illetve a sofőrje. Amint megérkezik a válaszuk, beszámolunk róla.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről