Álrokkantakkal nyerészkedtek az államon komlói cégek

Vágólapra másolva!
Csak papíron voltak megváltozott munkaképességű dolgozói azoknak a komlói és környéki cégeknek, amelyek vezetői megvesztegetett orvosokkal állíttattak ki ilyen igazolásokat. 600 millió forint támogatást vettek fel az államtól a hamis papírokkal. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt emeltek ellenük vádat.
Vágólapra másolva!

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt emnlt vádat a Baranya Megyei Főügyészség orvosok és cégvezetők ellen. A a két orvost és a kilenc gazdasági vezetőt üzletszerűen elkövetett, bűntettével vádolják, ezért a bíróság akár öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatja őket. 600 millió forint állami támogatást vettek fel jogosulatlanul.

A Komlói és környéki gazdasági társaságok vezetői megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatásához vettek igénybe támogatást, és mivel a legnagyobb dotációt a súlyos mozgáskorlátozottságot igazoló orvosi szakvéleményekkel lehetett megszerezni, olyan orvosokat kerestek, akik az érintettek állapotától függetlenül kiállítottak ilyen igazolásokat.

Az orvosok ötszáz hamis szakvéleményt készítettek, ezekért a cégek dolgozónként 20-30 ezer forintot fizettek nekik.