Aláírásgyűjtéstől vár metrófelújítást az MSZP

metró tűz füst
Budapest, 2011. április 19. Sűrű füst ömlik ki a XII. kerületi Forgách utcai aluljáróból, miután kigyulladt egy metrókocsi az Árpád hídi megállónál. A szerelvény az alagútban akadt el, utasokat nem szállított, a metró vezetője elhagyta a kocsit. Az utasokat a Lehel tér és Újpest-központ között buszokkal szállítják.
Vágólapra másolva!
Aláírásgyűjtést kezd a fővárosi MSZP a 3-as metró mielőbbi felújítása érdekében - jelentette be az ellenzéki párt budapesti elnöke szerdán Budapesten.
Vágólapra másolva!

Kunhalmi Ágnes a 3-as metró Nyugati téri bejáratánál tartott sajtótájékoztatón bírálta Tarlós István főpolgármester szerinte egymásnak ellentmondó nyilatkozatait a metróvonal állapotával kapcsolatban.

Sűrű füst ömlik ki a XII. kerületi Forgách utcai aluljáróból, miután kigyulladt egy metrókocsi az Árpád hídi megállónál - Archív felvétel Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Orosz rulett

Tarlós István és a főváros fideszes vezetése orosz rulettet játszik a budapesti emberekkel - értékelte.
Horváth Csaba fővárosi frakcióvezető szerint a BKV esetleges állami kézbe vétele nem oldja meg a műszaki problémákat, ezért nem is támogatják azt.

Tarlós válaszolt

Illendő volna, ha az MSZP most hallgatna a 3-as metróról, vagy inkább segíteni próbálna. 20 éven keresztül, egészen 2010-ig még problémafeltárás szintjén sem foglalkoztak az 1976-ban épült M3-as metróval. Ellenben itt hagyták az elszegényedett és eladósodott BKV-t és a lerongyolódott M3-as metrót források nélkül. Most úgy viselkednek, mint a kispadról bekiabáló focista, akit nemrég 3 öngól után cseréltek le. Hasznot szeretnének húzni saját mulasztásukból. Inkább ne akadályozzák, hogy tegyük a dolgunkat - írta közleményében Tarlós istván főpolgármester.