Összekapott a BKK és a szakszervezet a gázoló buszsofőr miatt

Vágólapra másolva!
Közleményben állt ki a BKV szakszervezete a kerékpárost gázoló buszsofőr mellett. Szerintük azzal, hogy eltiltották a vezetéstől, egy életre megpecsételték a sorsát. A baleset még június végén történt Budapesten. Az autóbusz vezetője továbbhajtott, miután elsodorta a biciklist, akinek hét bordája is eltört. Az esetet azonban rögzítette a kamerájával, és a videót az internetre is feltöltötte. 
Vágólapra másolva!

Közleményben állt ki a BKV Fürst szakszervezete a kerékpárost gázoló buszsofőr mellett. A baleset még június 24-én történt Budapesten, a Thököly úton egy buszsávval közös kerékpársávban. Az autóbusz lassítás nélkül hajtott tovább, miután elsodorta a biciklist, aki a korlátnak esett. A sofőr elmondása szerint nem látta a baleset, de később az utasok figyelmeztetésére félreállt, és visszament a helyszínre . A kerékpáros eltörte hét bordáját, azok átszúrták a tüdejét, aminek egy része teljesen levált. Öt napig ápolták az intenzíven, majd még három hetet kellett a kórházban feküdnie. A rendőrség cserbenhagyásos gázolás miatt eljárást folytat a sofőr ellen.

A balesetet a kerékpáros rögzítette a kamerájával. A férfi a videót az internetre is feltöltötte.

Miután a felvétel nyilvánosságra került, a buszsofőrt eltiltották a vezetéstől és munkáltatói eljárást indított ellene a BKV, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője, Vitézy Dávid pedig az Indexnek kijelentette, hogy a sofőrnek ezek után nincs helye a BKV-nál.

A BKV szakszervezetének elnöke nem ért egyet a döntéssel. Gólián Zsolt egy közleményt adott ki, szerinte ugyanis egy életre megpecsételték a buszsofőr sorsát: „A BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet határozottan visszautasítja, hogy a BKK Zrt. a BKV Zrt. belügyeibe oly módon beleszól, hogy egy le nem zárt, folyamatban lévő vizsgálat alatt oly módon formál véleményt, miszerint 'a járművezető a budapesti közösségi közlekedési járatokon nem vezethet többé', ezzel megpecsételve egy ember életét illetve további sorsát! Felháborítónak tartjuk, hogy a BKK Zrt. ismét munkáltatói jogköröket próbál gyakorolni és utasítja a BKV Zrt. vezetését egy munkavállaló ellehetetlenítésére! Szakszervezetünk kiáll és

Vitézy a közösségi oldalon reagált

Vitézy Dávid nem ért egyet a szakszervezet felháborodásával. A Budapesti Közlekedési Központ vezetője a Facebook-oldalán reagált a közleményre: „Semmi másra nem számítottam a szakszervezettől, és bár az Indexnek a személyes véleményemet mondtam el, amivel a BKV menedzsmentje is azonosan látja a helyzetet munkáltatóként, de azért a 'jaj-jaj, a BKK beleszól a BKV belügyeibe' című panaszkodás kapcsán nem árt felidézni a vonatkozó jogszabályti: '14. § (6) (...) A Közlekedésszervezõ (BKK) a szolgáltató alkalmazottjának szabályszegő magatartása esetén jogosult a szolgáltatónál a közszolgáltatási szerződésben meghatározott munkáltatói intézkedést kezdeményezni.'"