Hét államtitkárrá lett polgármester búcsúzik városától

Vágólapra másolva!
Megbízottak veszik át Kecskemét, Baja, Mosonmagyaróvár, Hatvan, Nyíradony, Monor, Bonyhád irányítását.
Vágólapra másolva!

Államtitkári kinevezése miatt hét polgármesternek is le kell mondania városvezetői posztjáról, hogy megszüntessék az összeférhetetlenséget.

Zombor Gábor kecskeméti polgármester a város csütörtöki közgyűlésén már be is jelentette, hogy június 24-étől megbízott polgármester viszi tovább a feladatait. Belőle az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára lett.

Zsigó Róbert Baja éléről távozik a Földművelésügyi Minisztériumba, ahol az élelmiszerlánc-felügyeletért tartozik majd felelősséggel június 15-től. Ugyancsak az agrártárcához igazol Nagy István, mosonmagyaróvári polgármester.

Szabó Zsolt hatvani polgármester a fejlesztési minisztérium államtitkára lett, ő is már csak június közepéig vezeti a várost. Július 1-jéig marad Nyíradony élén Tasó László, aki húsz év után köszön le.

A vasárnaptól belügyminisztériumi államtitkár Pogácsás Tibornak – 1998 után – a monori polgármesteri széket kell otthagynia.

Ugyancsak le kell mondania polgármesteri posztjáról a Bonyhádot tizenkét éve vezető Potápi Árpád Jánosnak, aki a Miniszterelnökségen a nemzetpolitikáért felel majd államtitkárként.

A választási eljárási törvény szerint nem lehet időközi polgármester-választást kitűzni az általános önkormányzati választás évének április 1. napja és a helyhatósági választás közötti időpontra. Így Kecskeméthez hasonlóan – ahol már be is jelentették – várhatóan a többi városban is megbízott polgármester veszi át az ügyek intézését.