Vágólapra másolva!
A pártelnök szerint a gazdagokat támogató politikával szemben a Jobbik maradt az utolsó mentsvár.
Vágólapra másolva!

Hatalmas taps, és "Szép volt fiúk" skandálás fogadta a színpadon felsorakozó jobbikosok politikusokat Vona Gábor pártelnök beszéde előtt. "Fontos modnanivalóm van: Ma a Jobbik Magyarország második legerősebb pártja" - kezdte Vona Gábor a beszédét, amit szintén hatalmas taps fogadott.

Vona beszédét azzal kezdte, hogy az alacsony részvétel intő jel, és azt mutatja, hogy magyar társadalom az EU-nak nem hisz. Szerinte az otthon maradók azt üzenték, hogy nem kérnek belőle ebben a formájában. A pártelnök szerint minden egyes választáson haladtak előre: 2009-ben áttörtek, 2010-ben magabiztosan bejutottak a parlamentbe, 2014-ben egymillió szavazójuk volt már. "Az MSZP-t viszont nem sikerült megelőznünk, most viszont a hosszú, kemény munkánknak meglett a gyümölcse" - mondta Vona.

Vona Gábor beszéde Fotó: Hajdú D. András - Origo

A Jobbik elnöke szerint ez nem volt egyszerű, mert ebben a kampányban példátlan, aljas támadásoknak voltak kitéve, de bebizonyosodott, hogy a Jobbikot nem lehet megroppantani. Betonerős, stabil pártnak nevezte a Jobbikot. Azt mondta, a választás két legfontosabb változása, hogy a Jobbik lett a második legerősebb párt, és ezzel a Fidesz kihívójává, és a lehetséges váltópártjává vált. "A Fidesz gazdagokat támogató politikájával szemben mi maradtunk az utolsó mentsvár", mondta. A másik nagy eredmény a mostani választásokon, hogy az MSZP összeroppant.

Ezután név szerint gratulált valamennyi kijutó képviselőnek, valamennyiüket óriási taps fogadta, a legnagyobb Kovács Bélának szólt, aki nem jelent meg az eredményvárón. Ezután koccintani fogunk - zárta beszédét Vona.