Több embert is keresnek a Pásztor István ügyben

Vágólapra másolva!
A helyszínen készített felvételek szerint többen is részt vettek a Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét ért inzultusban, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság mindegyikiüket keresi.
Vágólapra másolva!

Egy 41 éves budapesti nőt már korábban őrizetbe vettek, aki a rendőrség megfogalmazása szerint garázda magatartást tanúsított, amelynek egyik eleme Pásztor István inzultálása volt. A rendőrség kezdeményezte, az ügyészség pedig indítványozta a nő előzetes letartóztatását, de a bíróság a gyanúsítottat szabadlábra helyezte.

A BRFK az MTI megkeresésére most azt közölte, a médiatartalom-szolgáltatók felvételein is jól látható, hogy az inzultusban többen vettek részt, ezért mindegyiküket keresik. A Népszava szerdán írt arról, hogy a múlt héten őrizetbe vett nő nem azonos azzal a napszemüveges, hatvan év körüli, árpádsávos kendőt viselő nővel, aki Pásztor Istvánt leköpte május 6-án a Kossuth téren, holott korábban a sajtó is egyértelműnek tekintette, hogy a köpködőt vonta eljárás alá a rendőrség garázdaság miatt.

Pásztor István a köztársasági elnök személyes meghívására vett részt az Országgyűlés április 6-ai alakuló ülésén. Azon a napon tüntetés volt a Kossuth Lajos téren, ahol Pásztor Istvánt szidalmazták és leköpték.