Takarékszövetkezetet raboltak ki Szegeden

Vágólapra másolva!
Gyorsan, negyven másodperc alatt rabolta ki a szegedi takarékszövetkezeti fiókot a maszkos támadó. A rendőrség nyomravezetői díjat tűzött ki.
Vágólapra másolva!

Egy közel két méter magas, erős testalkatú férfi rabolt ki egy takarékszövetkezeti fiókot Szegeden, közölte a Csongrád megyei rendőrség szóvivője. Szenti Szabolcs szerint a sötét cipőt, fekete melegítőalsót és világoskék kapucnis pulóvert viselő férfi az arcát maszkkal eltakarva, fegyverrel vagy annak utánzatával ment be a Sárosi utcában lévő fiókba.

A rablásról készült videofelvétel szerint az elkövető kevesebb mint 40 másodpercet töltött a fiókban, ahova már fegyverét maga elé tartva lépett be. Pisztolyával megfenyegette a pénztárost, akinek egy fekete zacskóba kellett bepakolnia a pénzkötegeket, miközben a tettes közvetlen közelről a fejéhez szögezte a fegyvert.

A rendőrség félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díj annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével a tettes azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és az információit az eljárás során ismerteti, mondta Szenti. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli, és a díjkitűzés visszavonásának jogát fenntartja.

A rendőrség keres egy fehér kosárral felszerelt, ütött-kopott férfi mountain bike-ot is, amelyre fehér kosarat szereltek.

Ugyanezt a pénzintézeti fiókot 2011 áprilisában már kirabolták egyszer.