Fideszes fellegvárakba küldik Orbánt

orbán viktor körmend
Orbán Viktor Körmenden
Vágólapra másolva!
Fideszes fellegvárakat keres fel a héten, hogy a szimpatizánsokat szavazni küldje. Kampányzáró nagygyűlés nem lesz.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor kormányfő a vasárnapi EP-választásig olyan vidéki településeket keres fel, ahol hagyományosan magas a Fidesz támogatottsága – értesült az Origo. A miniszterelnök hétfőn Dabason, kedden Körmenden járt, szerdán Mórra látogat.

Az országgyűlési választások előtt a kormánypárt kampánystábja olyan helyekre küldte Orbánt, ahol a Fidesz egyéni jelöltjei rosszul álltak, illetve ahol nem volt biztos a párt győzelme. Az EP-választásra ez a stratégia megváltozott, a párt arra koncentrál, hogy saját szavazóbázisa minél nagyobb arányban vegyen részt a választáson.

Orbán Viktor Körmenden. Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Orbán személyes szereplése mellett a párt aktivistái is a Fidesz szavazótáborát próbálják fellelkesíteni a héten. Bekopogtatnak a szimpatizánsokhoz, illetve telefonhívásokkal is megpróbálják elérni őket. A miniszterelnök egyik utolsó szereplése a voksolások előtt, szombaton az lesz, hogy meglátogatja a párt egyik kampányirodáját, ahol felkeresi a telefonáló, házaló aktivistákat. Kampányzáró nagygyűlést nem tart a Fidesz, a vasárnapi eredményváró a Millenárison lesz majd.

A párt belső mérései információink szerint azt mutatják, hogy a Fidesz vasárnap jobb eredményt érhet el, mint az április 6-ai parlamenti választáson. Akkor a Fidesz-KDNP listája 44,87 százalékot kapott. A Fidesz mandátumainak számát az is befolyásolja, hogy hány kisebb párt jut be az EP-be. Minél kevesebb ez a szám, az annál inkább a Fidesz malmára hajtja a vizet a párt várakozása szerint.