Nem emlékszik, hogy miért esett le az iskola harmadik emeletéről

Vágólapra másolva!
Két combján nyílt törés, veséje és lépe megsérült, koponyája betört, állkapcsa eltört. Krisztián a harmadik emeletről zuhant le januárban egy fehérvári iskolában. Azt mondja, nem emlékszik, hogyan esett le, de biztos benne, hogy nem akart öngyilkos lenni.
Vágólapra másolva!

Nem emlékszik semmire, de nem tartja kizártnak, hogy lelökték a korlátról – mondta a Velvet.hu-nak Sámson Krisztián, aki január 7-én zuhant le a harmadik emeletről egy székesfehérvári iskola aulájában. Annak ellenére, hogy nem emlékszik semmire, azt állította, biztos benne, hogy nem akart öngyilkos lenni.

Sámson Krisztián átesett a harmadik emelet korlátján, és az aulában térdre zuhant. Még a helyszínen újra kellett éleszteni, súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Két térdén és két combján nyílt törése volt, betört a feje, eltört az állkapcsa, megsérült a veséje, a lépe és a tüdeje. Az egyik főütőere is megrepedt, ezért életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta. A kórházban kómába esett, és csak 50 százalék esélye volt a túlélésre, de egy hónap után magához tért.

„Az utolsó, amire emlékszem, az a szilveszteri buli volt. Amikor a kórházban magamhoz tértem, fájt mindenem, nem tudtam, mi történt. Először arra gondoltam, hogy elütött egy autó” – emlékszik vissza Krisztián. A pszichológussal egyeztetve családja sokáig úgy gondolta, hogy jobb, ha nem mondanak el semmit, és hagyják, hogy visszatérjenek az emlékei. A nővérektől azonban hallotta, hogy az iskolában történt a baleset, így egyre többet kérdezősködött. Otthon, az interneten olvasta, hogy sokan öngyilkosságnak gondolták az ugrást.

„Az igaz, hogy sokat bántottak, csesztettek, sőt nem egyszer arcon is köptek az osztályból olyanok, akik nem kedveltek. Ezek miatt többször is szóltam az igazgatónak, de én emiatt biztosan nem ugrottam volna le” – mondta Sámson. A Velvet azt írta, az osztálytársak szerint nyilvánosan ugyan nem bántották a társai a fiút, de előfordult, hogy az osztályterem előtt találták sírva, összeköpködött kabátban.

Az esés körülményei a mai napig nem tisztázottak, a rendőrség sem árult el semmit a folyamatban lévő nyomozás miatt. „Nem tudom elképzelni, hogy fogadás miatt álltam volna fel a korlátra. De ha valahogy oda is kerültem, lehet, hogy elvesztettem az egyensúlyom, és leestem. De az is benne van, hogy lelöktek” – mondta Krisztián.

A fiú azt mondta, kíváncsi arra, hogy mit mesélnek a történtekről, de még nem készült fel a nagy érdeklődésre. Attól nem fél, hogy bárki bántaná. Idén az utókezelések miatt már valószínűleg nem mehet vissza az osztályba.