Vágólapra másolva!
 Hiába kért támogatást a Tűzoltó utcai klinika a Gyermekrák Alapítványtól, nem kapott. A daganatos gyerekeket is kezelő kórház egy nappali osztályt akart kialakítani rákos gyerekeknek.
Vágólapra másolva!

Az Index információi szerint még tavaly novemberben fordult a Tűzoltó utcai klinika a Gyermekrák Alapítványhoz, hogy adjon támogatást a nappali osztály kialakításához. A klinika nem nevezte meg, hogy konkrétan mekkora összeget szeretne elnyerni. „2005 óta egyébként semmiféle támogatást nem kaptunk az alapítványtól” – mondta dr. Szabó András, a Tűzoltó utcai klinika vezetője. Szabó úgy tudja, a Heim Pál Gyermekkórházban kiépített hasonló nappali osztályhoz hozzájárult az alapítvány, ám ott csak sokkal kevesebb beteget tudnak ellátni.

A Gyermekrák Alapítvány nem csak a Tűzoltó utcai klinika kérését utasította vissza. Kriván Gergely, az országos gyermekonkológiai hálózat elnöke néhány hete nyílt levélben fordult az alapítvány kuratóriumához, hogy végre vegyék meg azt az életmentő orvosi műszert, amit hónapokkal ezelőtt kért tőlük az ESZSZK Szent László kórház.. Az alapítvány a mai napig nem válaszolt a kérésre, a műszert egy cég vette meg a levél megjelenése után.