Molnár Zsolt lemondott

Molnár Zsolt, az MSZP kampáynfőnöke
Budapest, 2013. január 4. Molnár Zsolt szocialista parlamenti képviselő sajtótájékoztatót tart az Alkotmánybíróság (Ab) délelőtti döntésére reagálva 2013. január 4-én Budapesten, a Magyar Szocialista Párt Jókai utcai székházában. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Tagadja, hogy szkinhed lett volna, de az MSZP budapesti elnöki posztjáról lemondott.
Vágólapra másolva!

Molnár Zsolt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy lemondott az MSZP-ben betöltött budapesti tisztségeiről. Azt mondta: "az elmúlt napok támadásai" miatt hozta meg ezt a döntést.

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Magyar Nemzet a múlt héten kedden azt írta, hogy Molnár azok között a szkinhedek között volt, akik 1992. október 23-án a parlament előtt kifütyülték Göncz Árpádot. Molnár elismerte, hogy ott volt a Kossuth téren, de cáfolta, hogy szkinhedek társaságában, és azt is, hogy kifütyülte volna a köztársasági elnököt.

Molnár a műsorban azt mondta, hogy már az országgyűlési kampány kezdetekor eldöntötte, hogy a következő tisztújításon nem fog semmilyen párttisztségért indulni az MSZP-ben. „Hét év pártvezetőként is, de hét év még Tibetben is sok” – fogalmazott.

A tisztújítást azonban mégsem várja meg, most lemond a budapesti elnöki posztjáról. A csütörtök esti órákban be is jelentette döntését a párton belül. Ezt azzal magyarázta, hogy ilyen jellegű támadásoknak nem akarja kitenni a csapatát. Az elmúlt napokban ellene indult támadások miatt úgy véli, hogy az ő személye gátolná az őszi önkormányzati választáson az ellenzéki összefogást.

Elmondta, teljesen biztos abban, hogy kétséget kizáróan ki fog derülni róla, hogy sem szkinhed nem volt, sem más bandának nem volt tagja. Az MSZP-ből nem lép ki, a jövőben csak szakmapolitikával fog foglalkozni.