Kövér nem akar Horn Gyula-termet a Parlamentben

Vágólapra másolva!
Ahogy Sólyom László 2007-ben, most Kövér László is visszautasította, hogy kitüntesse Horn Gyulát. Ezúttal egy parlamenti terem elnevezésére javasolták a volt miniszterelnököt.
Vágólapra másolva!

"Kövér László sem erkölcsileg, sem politikailag nem tartja időszerűnek és indokoltnak, hogy az 1956-os karhatalmista Horn Gyulának országházi terem viselje a nevét" - válaszolta a Népszabadság megkeresésére az országgyűlés sajtóirodája.

Az MSZP-s Ujhelyi István országgyűlési alelnökként áprilisban kezdeményezte, hogy miután az Európai Parlamentben Horn Gyuláról elneveztek egy termet, legyen a magyar Parlamentben is ilyen.

Horn nem először osztja meg a politikai elitet. 2007-ben Gyurcsány Ferenc kormányfőként javasolta a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjének polgári tagozatára Horn Gyulát, de Sólyom László akkori köztársasági elnök szintén a karhatalmista múltja miatt visszautasította a kitüntetést. Sólyom akkor nem a konkrét szerepvállalás, hanem Horn nézetei miatt tett így, mert szerinte azok összeegyeztethetetlenek Magyarország alkotmányos rendjével.