Körtvélyessy Zsolt csalogatja az embereket Orbán esküjére

Körtvélyessy Zsolt, Barátok közt
Kecskemét, 2010. november 26. Körtvélyessy Zsolt István szerepében játszik II. János Pál pápa (Karol Wojtyla): Az aranyműves boltja című darabjának próbáján, melyet Cseke Péter rendezésében 2010. november 28-án a kecskeméti Katona József Színház Kelemen László Kamaraszínházában mutatnak be. MTI Fotó: Ujvári Sándor
Vágólapra másolva!
A színész automata hívásban győzködi az embereket, hogy szombaton ünnepeljék együtt a Fidesszel a történelmi győzelmet.
Vágólapra másolva!

Május 10-én szombaton teszi le miniszterelnöki esküjét Orbán Viktor, a Fidesz–KDNP-frakció – a négy évvel ezelőtti eskühöz hasonlóan – rendezvényt is szervez a Parlament épülete elé. Rogán Antal korábban azt mondta, hogy a programra mindenkit várnak, hogy legyen részese a kormányfő megválasztásának, eskütételének, és a kapcsolódó ünnepségnek, mert "mi azt gondoljuk, hogy ez egy fontos nap, a demokrácia ünnepe".

Körtvélyessy Zsolt színházban Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A részvételre más úton is mozgósítanak. Egy budapesti olvasónkat szerdán reggel mobiltelefonon hívták fel, és egy automata üzenetben a Barátok közt című sorozatból ismert Körtvélyessy Zsolt színész győzködte, hogy menjen ki szombaton a Kossuth térre. "Szépen bemutatkozott, és elmondta, hogy a történelmi győzelmet követően ünnepeljünk együtt azzal, hogy kimegyünk a Kossuth térre, és meghallgatjuk Orbán eskütételét." Az automata üzenetben más nem volt, a színész az EP-választásról sem ejtett szót.