Színésztársa bírálja a buzilobbizást elítélő Kulkát

Bognár Zsolt színész, válaszolt Kulka János Orbán Viktorhoz írt levelére, buzilobbi
Vágólapra másolva!
Egykori évfolyamtársa nyílt levélben válaszolt Kulka Jánosnak, aki korábban Kerényi Imre „buzilobbizós” kijelentése kapcsán fejtette ki véleményét. Bognár Zsolt megvédi Kerényi álláspontját.
Vágólapra másolva!

"Tudom, hogy Imre csak összegzője általános indulataitoknak, és akárki szólalna meg ellenvéleménnyel irányotokban, abban a pillanatban írások tucatjaival, avagy nyílt levelekkel álltok harcba és próbáljátok ellehetetleníteni a kiszemeltet” – írja a színész.

Bognár Zsolt szerint Kerényi színházeszménye merőben eltér Kulkáékétól, de nem érti, ez miért baj.

„Saját magad felvállalt másságának nevén nevezése miért kirekesztés? Kerényi Imrét egykor volt rendezőnek nevezned, az mi, ha nem az?” – teszi fel a kérdést Bognár.

Kulkát szembesíti azzal, hogy „az elmúlt 10-15 évben szinte minden, a nemzeti oldalt becsmérlő rendezvénynek” részese volt, és onnan igaztalan, valóban kirekesztő gyalázkodások érkeztek.

A színész a jobboldali véleményformálóknak is üzen, elszomorítónak tartja, hogy csak mentegetőzni, elhatárolódni tudnak, míg kiállni és megvédeni vagy árnyalni a megtámadott véleményét a baloldal mindig is jobban tudta.

Bognár Zsolt színész Forrás: Madách Színház

A vita előzménye, hogy Orbán Viktor miniszterelnöki megbízottja, Kerényi Imre kijelentette, elvenné a pénzt a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől, amelyet szerinte – hasonlóan például a nemzetközi film- és operavilághoz – a "buzilobbi" irányít. Kulka János ezután nyílt levelet írt Orbán Viktornak, amelyben azt kérdezte, mennyire ért egyet Kerényivel, és azt várta tőle, hogy határolódjon el Kerényitől.

Bognár Zsolt 1981-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Pályafutását a Szegedi Nemzeti Színházban kezdte, majd 1989-től a Rock Színház társulatában játszott, 1993 óta szabadfoglalkozású színész. A Madách Színház honlapja szerint jelenleg az Operaház Fantomjában játssza Monsieur Reyer szerepét.