Délelőtt nagyon kevesen szavaztak

Vágólapra másolva!
Az EP-választáson délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultaknak csak 11,53 százaléka jelent meg, ami alacsonyabb arány, mint a korábbi két választás alkalmával. Az ország keleti megyéiben eddig kimondottan lanyha az érdeklődés, van olyan község, ahol még senki sem jelent meg az urnánál.
Vágólapra másolva!

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében különösen lanyha az érdeklődés, 11 óráig csak a választásra jogosultak 8,76 százaléka fáradt az urnákhoz. Az ország keleti megyéire ezúttal általánosságban is jellemző az alacsonyabb részvétel, Borsodban sem kúszott a mutató 10 százalék fölé, de Hajdú-Biharban is csak éppen 10 százalék felett járt. Kivételt jelent Heves megye, amely 12,4 százalékos eredményével a megyék között pillanatnyilag még vezet is.

A fővárosban is az átlagnál jobbak az adatok, Budapesten a szavazók 13,83 százaléka, vagyis 187 ezer választópolgár adta le a szavazatát 11 óráig.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kány községben 11 óráig még senki nem szavazott. összesen 54-en voksolhatnak, de 11 óráig még senki sem jelent meg az urnánál. Perecsén, Pamlényban, Teresztenyén és Monajon is nagyon kevesen szavaztak, mindössze egy, kettő, négy, illetve öt ember járult a szavazófülkékhez öt óra alatt.

2004-ben az EP-választáson délelőtt 11 óráig a választásra jogosultak 13,75 százaléka szavazott, 2009-ben pedig 13,77 százalékos volt a részvétel.