220 millióért árulják Stadler stadionját

Vágólapra másolva!
2009-ben még 350 millió volt, de kevés az érdeklődő.
Vágólapra másolva!

Internetes apróhirdetésben árulják a Stadler-stadiont. Az akasztói létesítményt klubházzal, szállodával együtt 220 millióért lehet megszerezni – írja a Blikk. A stadiont az egykori élvonalbeli focicsapat tulajdonosa, Stadler József építtette a 3300 fős Akasztón. 1995–98 között ott játszott a Stadler FC, majd az agárdi Gázszer FC kölcsönözte ki.

Stadler 1998-ban összesen kétmilliárd forint értékű csalás, adócsalás, jogosulatlanul igénybe vett exporttámogatás és fiktív számlák elszámolásának gyanújával őrizetbe került, később börtönbüntetést kapott. A büntetőper kezdetén, 1999-ben vásárolta meg Stadler 700 milliós adósságát a kecskeméti Credit-Holding Kft. A felszámolócég azóta próbálja eladni a stadiont, 2009-ben 350 millió volt az irányár, ez csökkent most le 220-ra.

Sajnos kevés az érdeklődő, ezért vettünk vissza az igényeinkből. A stadionnal kapcsolatban csak parlagfű- és gyomirtást végeztetünk el, illetve riasztóberendezéssel biztosítjuk a terület védelmét, ez nem jelent többet évente 1-2 millió forintos kiadásnál – nyilatkozta Kiss István, a kft. munkatársa a Blikknek.