Valaki megnyerte a lottóötöst

Vágólapra másolva!
Több mint hárommilliárd forint a nyeremény. Legutóbb tavaly szeptemberben volt telitalálat az ötös lottón.
Vágólapra másolva!

A Szerencsejáték Zrt. közlése szerint egyetlen szelvénnyel találták el mind az öt, március 15-én kihúzott számot (5, 10, 54, 59, 80). A főnyeremény összege több mint 3 milliárd 54 millió forint. Az egy darab kihúzott Joker-számra 20,9 milió forintot fizetnek ki nyereményként.

Legutóbb tavaly szeptemberben volt ötös a lottón, akkor szintén egyetlen telitalálatos szelvény volt, amely ugyancsak több mint hárommilliárdot ért. Az akkori, 3 milliárd 87 millió forintos nyeremény a negyedik volt a legnagyobb ötöslottó-nyeremények sorában. Az eddigi legnagyobb nyereményt, több mint ötmilliárd forintot 2003-ban sorsolták ki.

Az ötös lottó szabályzata szerint nyeremény halmozódása legfeljebb egy évig tarthat. Ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt felosztják a többi nyertes között. A nyertes egy külön telefonszámon jelentkezhet a hárommilliárdjáért a következő három hónapban, de a nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van, ezt követően átutalással történik a kifizetés.

.