Századvég: A Fidesz növelte előnyét

pártok támogatottsága 2014 február
Vágólapra másolva!
A Jobbik erősödését a Századvég mérése is alátámasztotta, februárban visszaesett a baloldali összefogás támogatottsága a szervezet szerint.
Vágólapra másolva!

A kormánypártok stabilan őrzik a pozíciójukat a Századvég február végi pártpreferencia-kutatása szerint. Az 1000 fős minta alapján készült felmérés szerint a bizonytalanok aránya nem csökkent az előző hónaphoz képest, továbbra is a teljes népesség 29 százaléka tartozik ebbe a csoportba.

A Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes népességen belül továbbra is 32 százalékos a Századvég szerint, és január óta nem változott a baloldali közös lista támogatóinak aránya sem, jelenleg is 20 százalék voksolna rájuk. A Tárki és a Medián legutóbbi méréséhez hasonlóan a Századvég szerint is erősödött a Jobbik, februárban 13 százalékon állt. Az LMP támogatottsága 4 százalék.

Forrás: Századvég

A biztos szavazó pártválasztók között a kormánypártok támogatottsága továbbra is 51 százalékos, a baloldali listára pedig kevesebben szavaznának, mint januárban (27 százalék). A Jobbik a biztos szavazó pártválasztók körében is erősödést mutat, a párt támogatottsága 16 százalékos. Az LMP-re 5, míg más pártra 1 százalék szavazna.

Forrás: Századvég