Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ötezren szavaznának Londonban

Vágólapra másolva!
A Magyarország külképviseletein szavazók közel húsz százaléka Londonban szeretné leadni voksát, olyan sokan lesznek, hogy egy kulturális otthonban külön helyiséget nyitnak nekik.
Vágólapra másolva!

Négy éve az országgyűlési választások első fordulójában 8807 választópolgár szerepelt a külképviseleti névjegyzéken, most azonban csak Londonban és Münchenben lehet összesen ennyi szavazó. Londonban nagyon sokan jelentkeztek a voksolásra, a szombat 16 órai adatok szerint 4996-an, a Nemzeti Választási Iroda intézkedett, hogy a magyar külképviseleten kívül más helyiséget is megnyissanak a választópolgároknak. Egy kulturális otthont vesznek majd igénybe a szavazás lebonyolítására.

A müncheni névjegyzékbe 2922-en jelentkeztek, ezért itt egy fűthető sátrat bérelnek és állítanak fel a külképviselet udvarán, ott tartják majd a szavazást, ahogyan Bernben is, ahol 1308 voksolóra lehet számítani. A külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnákat a külképviseleteken nem bontják fel, hanem Magyarországra szállítják, és a voksokat bekeverik a szavazópolgár választókerületének egyik urnájába.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről