Orbán a nehéziparban is lát jövőt

Vágólapra másolva!
Miskolcon folytatta kampányát a magyar miniszterelnök, ezúttal egy japán cég gyárának alapkőletételén vett részt.
Vágólapra másolva!

A Procter & Gamble gyöngyösi gyárának keddi átadása után Orbán Viktor egy gyár alapkőletételén vett részt, ezúttal Miskolcon. A japán Takata több mint 20 milliárd forintból felépülő, járműipari biztonsági berendezéseket készítő gyárának alapkőletétele után a Miskolc Városi Televíziónak azt mondta, hogy Miskolc újból a magyar gazdaság egyik fellegvára lesz.

Azt mondta, biztos abban, hogy hamarosan létrejön egy együttműködés a japán cég és a Miskolci Egyetem között, ez pedig azt is jelentheti, hogy újabb beruházások jöhetnek létre, mérnökök, kutatók találhatnak munkát.

Orbán azt is mondta, a bányászat, a vaskohászat, a nehézipar olyan terület, amelyet nehéz újraindítani, ám nem szabad ezekről teljesen lemondani, "ugyanis mi ehhez értünk, még megvannak a régi szakik, akik segítségével még a képzést is újra lehet indítani (…) kisebb volumenben még a nehéziparnak is lesz jövője" - tette hozz.

A közfoglalkoztatásról azt mondta: a cél segély helyett a munka, a "közmunka egyszerre fontos a munkaerő szempontjából és fontos a munkával rendelkező középosztály szempontjából is, mert egy olyan országban, ahol nincs mindenkinek meg a betevője, senki sem érezheti magát biztonságban". Segélyt csak annak akarunk fizetni, aki munkaképtelen, aki munkaképes, annak lehetőséget akarunk adni a munkára - mondta Orbán Viktor a Miskolc Városi Televíziónak adott interjújában.