Vágólapra másolva!
"Fel kell iratkozni, név és telefonszám, és minden további nélkül", mondták az érdeklődőnek egy hangfelvétel szerint.
Vágólapra másolva!

A szombathelyi Fidesz-irodában is fel lehet iratkozni a Civil Összefogás szombati Békemenetére induló ingyenes buszokra, az irodai ügyintéző szerint az indulási helyszíneket "a kolléganő szervezi", írja két telefonbeszélgetés hangfelvételére hivatkozva a Nyugat.hu. A hangfelvételeket ide kattintva érhetik el.

A beszélgetéseket a portál egy névtelen olvasótól kapta, aki azt állítja, hogy a szombathelyi Fidesz-irodát hívta, és rögzítette a beszélgetést.

A CÖF eddig azt állította, hogy nem fogadnak el segítséget a Fidesztől, a kampányaikat és rendezvényeiket önállóan, magánadományok segítségével szervezik.

A szombathelyi Fidesz-irodához tartozó telefonszámon azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem tudnak az esetről. Csizmazia László, a CÖF szóvivője szintén azt mondta, hogy nem ismerik a konkrét esetet, így nem tud mit mondani.

Részletek a beszélgetésekből

Halló, jó napot kívánok, én ...né vagyok és érdeklődni szeretnék, hogy a március 29-i békemenetre el tudok-e jutni az Önök segítségével?
(...)
Szombathelyről szombaton, úgyhogy annyi kell, hogy fel kell iratkozni, név és telefonszám, és minden további nélkül.., még folyamatban van, úgyhogy még bőven lehet jelentkezni.
És akkor Önöknél az irodában kell feliratkozni, mert többen mennénk?
Igen, most nem tudom akkor, hogy ismerjük-e egymást, vagy? (...) Szombathelyről fognak indulni valószínűleg, most még nem tudom a helyszíneket pontosan, a kolléganőm rendezi, de akkor én ezt továbbítom és a kolléganőm fel fogja hívni, hogy mikor lesz az indulás, jó?
(...)
Érdeklődnék, hogy sikerült-e. Mert az az igazság, hogy fontos lenne, mikor indul a busz, mert vidékiek vagyunk, és...
Fél kilenckor.
És mikor érkeznénk haza?
Három órakor lesz a nagygyűlés, szerintem tíz óránál előbb biztos nem.
És honnan indul a busz? Abban tudna segíteni?
Várjon egy pillanatig, visszahívom önt, jó? Megkérdezem pontosan a kolléganőmet, ne kelljen még egyszer ezért telefonálnia.