Vágólapra másolva!
Az apa 2005-ben szabadult a börtönből, azóta heti, de volt, hogy napi rendszerességgel közösült a lányával. Kapcsolatukból három gyerek született, egyikük pár napos korában meghalt. Az apát kisebbik lánya jelentette fel a rendőröknél, ez után indult meg a nyomozás. A férfi élettársa állítólag nem tudott semmiről.
Vágólapra másolva!

Vérfertőzés bűntettével vádol a Zalaegerszegi Járási Ügyészség egy 47 éves férfit és 27 éves lányát. Az ügyészség szűkszavú közleménye szerint az apa a Zala megyei Szentpéterúron 2005 decemberétől 2013 januárjáig rendszeresen, napi szinten közösült a lányával. Szexuális kapcsolatukból 2008-ban fiuk, majd 2011-ben lányuk született. A többszörös visszaeső apát és lányát is vérfertőzés bűntettével vádolják, a vádiratot a Zalaegerszegi Járásbírósághoz nyújtották be.

A Zala Megyei Főügyészség szóvivője az Origo kérdésére azt mondta: az apa 2005-ben szabadult a börtönből, korábban többek között megrontás, embercsempészés és ittas vezetés miatt ítélték el. Szabadulása óta azonban nem került összetűzésbe a törvénnyel, élettársával és két lányával, valamint lányával közös gyerekével élt együtt.

Az ügy az után derült ki, hogy a férfi másik lánya bejelentést tett a rendőrségen azért, mert apja állítólag életveszélyesen megfenyegette, és utalást tett rá, hogy szexuális viszonyt szeretne vele létesíteni. A bejelentés után a rendőrség nyomozni kezdett. Tanúként meghallgatták az apa idősebb lányát, aki elmondta, hogy évek óta szexuális viszony van közte és az apja között, van, hogy heti hétszer is közösültek. A férfi élettársa állítólag nem tudott semmiről, az apa és lánya próbálta titokban tartani a kettőjük kapcsolatát, több különböző házban intézték az együttléteiket. A kapcsolatban három gyerek született, a harmadik pár napos korában elhunyt. Az ügyészségi szóvivő szerint nem bizonyított, hogy ezek a közösülések erőszakkal történtek-e.

A férfi és a lánya is jelenleg szabadlábon van.