Minden napra jut két uzsoraügy

Vágólapra másolva!
Tavaly 610, előtte 861 büntetőeljárás indult a szigorított törvényeknek köszönhetően, jelentette be a Fidesz.
Vágólapra másolva!

2012-ben 861, tavaly 610 büntetőeljárás indult uzsorások ellen, jelentette be Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője. A politikus azt mondta, az elmúlt években szigorított törvényeknek köszönhető, hogy egyre több uzsorás kerül rács mögé. - mondta a Fidesz szóvivője. Eszerint három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, sőt ha bűnszervezetben vagy üzletszerűen követik el, még hosszabb lehet a büntetés.

Hoppál Péter közölte: míg a Gyurcsány-korszak vezetői eltűrték, hogy a szegények állandó félelemben éljenek, és így őket a bűnözők komolyabb következmények nélkül megnyomoríthatták, zsarolhatták és bántalmazhatták, ma már szigorú törvénymódosítások védik a nehéz sorsú embereket az uzsorásoktól.

Szerinte azok, akik ma különféle szlogeneket gyártanak a szegények megmentéséről, kormányon nem csak hogy tömegeket tettek munkanélkülivé és taszítottak nyomorba, de a kisujjukat sem mozdították, amikor az uzsora-bűncselekmények miatt ezek az emberek még nehezebb helyzetbe kerültek. Akkoriban, különösen Észak-Magyarországon, az uzsorások "diktálták az utca törvényét" - fogalmazott.