Jogászcsapat dolgozik Simon Gábor 36 millióján

Vágólapra másolva!
Az MSZP-nek is ugyanazt a vagyonnyilatkozatot adta le Simon Gábor, mint a parlamentnek, közölte a legfőbb ügyész tájékoztatása alapján a mentelmi bizottság elnöke, Rubovszky György. A KDNP-s politikus beszélt arról is, hogy Mesterházy Attilát is meghívták a bizottság ülésére, a pécsi egyetemtől pedig várják a szakvéleményt, amely alapján visszakérhetik Simon képviselői tiszteletdíját.
Vágólapra másolva!

Polt Péter legfőbb ügyész tájékoztatása szerint Simon Gábor volt szocialista országgyűlési képviselő MSZP-nek leadott, a párttól lefoglalt vagyonnyilatkozata tartalmában megegyezik az Országgyűlés mentelmi bizottságának leadott, a 2012-es évről szóló vagyonnyilatkozatával – mondta Rubovszky György, a bizottság KDNP-s elnöke kedden az M1 Ma reggel című műsorában.

Rubovszky György arra is kitért, hogy a pécsi egyetem jogi karának dékánja hétfőn arról tájékoztatta, hogy az ügyben március 17-ig elkészítik a szakértői véleményüket. Ennek elkészítésében nemcsak a polgárjogi, hanem az alkotmányjogi, jogelméleti szakág jeles képviselője is részt vesz. Azt várja, hogy a szerinte jogellenesen felvett 36 millió forintnyi közpénz, vagyis a képviselői tiszteletdíj visszakövetelésének jogcímét le fogják tenni az asztalra – mondta a bizottsági elnök.

A mentelmi bizottság hétfőn úgy döntött, jövő hétfőre meghívja Mesterházy Attilát, hogy megkérdezzék arról, mire alapozza azt a nyilatkozatát, hogy Simon Gábor jövedelme nem függ össze a politikával, mert az korábbi forrásfelhalmozás. Veres Gábor, az MSZP szóvivője erre Oroszlányban újságírók kérdésére úgy reagált: Mesterházy Attila azt várja, hogy hivatalos meghívó érkezzen, és arra reagálni fog.

Rubovszky György azt mondta, Mesterházy Attila korábban a pártnak leadott nyilatkozattal kapcsolatos kérésére úgy reagált, hogy nem tudja teljesíteni, mert az MSZP-nek leadott dokumentumot lefoglalta az ügyészség; arra pedig továbbra sem kapott választ az MSZP elnökétől, hogy mire alapozza azon állítását, hogy a Simon Gábor bécsi számláján lévő, több százmilliós összegnek semmi köze a volt elnökhelyettes politikai életéhez.