Bajnaiék eddig 43 millióból kampányoltak

Vágólapra másolva!
Szórólapokra 22 millió forintot költött március közepéig az Együtt-PM pártszövetség, ez a fele az eddigi kampányköltéseiknek. Nyilvánosságra hozták az ötven elemű listát.
Vágólapra másolva!

A Bajnai Gordon vezette Együtt-PM Szövetség március 14-ig 43,3 millió forintot költött a kampányra, derül ki a pártszövetség nyilvánosságra hozott kimutatásából.

Ötven tételből jött össze a március közepéig kampányköltségre kifizetett pénz. Az összeg fele, 22 millió forint szórólapok nyomdai előállítására ment. Milliós tételből ezen kívül van még négy: közterületi kampány gyártási költsége 3,9 millió forintba került, jogdíjakra közel 2,3 milliót fizettek ki, közterületi plakátokra 4,7 milliót, filmgyártásra 2,3 milliót. A legkisebb tétel egy négyezer forintos terembérlet. A részletes kimutatás itt található.

A nemrég Kormányváltásra átkeresztelt ellenzéki összefogáson, az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP ellenzéki szövetségen belül a felek megállapodása alapján az Együtt részére közel 179 millió forint kampánytámogatást folyósítottak a választási szervek. Ezen túlmenően az Együtt-PM Szövetség egyéni országgyűlési képviselőjelöltjei mind lemondtak pártjuk javára 1-1 millió forintnyi egyéni képviselőjelölti kampánytámogatásukról, ami összesen 22 millió forintot jelent. (Az MSZP-Együtt-DK-PM-MLP összesen kap az országos lista után 597 millió forintot, ennek tehát durván 30 százaléka felett az Együtt-PM rendelkezik.)

A kis- és nagypártok, újak és régiek kampányköltéseiről ebben a cikkünkben írtunk.