Összehozták Simont a sólyomos svindlerrel

Vágólapra másolva!
Az Index szerint köze lehet egymáshoz az Interpol által körözött Welsz Tamásnak és Simon Gábor lemondott MSZP-elnöknek. Simon állítólag itthon is rejtegetett nagy pénzeket.
Vágólapra másolva!

Welsz Tamás segédkezhetett Simon Gábor lemondott MSZP-alelnöknek az eltitkolt milliók elrejtésében – írja az Index.hu. A lap szerint a Sólyom légitársaság környékén felbukkant és az Interpol által egy panamai csalás miatt körözött Welsz és Simon Gábor közötti kapcsolatra a Welsz ellen zajló nyomozás során derült fény.

Simon Gábor azért mondott le MSZP-alelnöki tisztségéről és képviselőségéről, mert kiderült róla, hogy 240 millió forintot tart egy osztrák bankszámlán, amiről nem számolt be a vagyonnyilatkozatában. Azóta többek között adócsalás gyanúja miatt ki is hallgatták. Az Index szerint Simon feltehetően Magyarországon is rejtegetett jelentős pénzeket.

A Index szerint a napokban házkutatást tartottak Welsz Tamás egyik ingatlanában, ahol olyan bizonyítékokat találtak, amelyek megerősítették kettejük régóta tartó együttműködését. Simon állítólag Welszen keresztül jutott olyan okmányokhoz, amik segítségével „diszkréten” tudott bankszámlát nyitni – írja az Index.