A vihar miatt elmarad a baloldali rendezvény

Vágólapra másolva!
A Jobbik még nem fújta le a demonstrációt, de figyelik az időjárást.
Vágólapra másolva!

Elmarad a baloldali pártok rendezvénye a közelgő vihar miatt - közölte Vadai Ágnes a Facebook-oldalán. A baloldali összefogáshoz tartozó pártok a fővárosban tartottak volna közös rendezvényt délután. A Szabad sajtó útjára hirdetett demonstráción beszédett mondott volna Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Szabó Tímea, az Együtt-PM társelnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, Bajnai Gordon, az Együtt-PM vezetője, valamint Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt, a MSZP elnöke.

Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán így kommentálta a délutáni rendezvény lefújását: "Köszönjük, hogy készültetek, hogy elindultatok, hogy akartátok. El kellett halasztani. De nem örökre. Még a választások előtt nagygyűlést tartunk. Mert nem visszavonultunk."

Az Együtt PM közleménye szerint a rendezvény lefújásáról szóló döntést a rendőrséggel folytatott konzultáció után hozták meg. "A tüntetésen részt venni szándékozó polgárok biztonsága a legfőbb prioritás" - írja a közlemény, amely szerint megállapodás született ugyanakkor arról is, hogy "a választás napjáig hátralévő hetek valamelyikén, ugyancsak hétvégi időpontban megtartják, pótolják a ma lemondott rendezvényt. Ennek időpontjáról, helyszínéről és egyéb részleteiről a kormányváltó szövetség tagjai hétfőig döntenek, a döntésről pedig azonnal tájékoztatják a nyilvánosságot."

A Jobbik egyelőre nem fújta le a délután háromra meghirdetett rendezvényüket, de folyamatosan figyelik az időjárási helyzetet. A Liberális Párt is megtartja a Petőfi-szobornál 14 órára tervezett rendezvényét.

A várható viharos szél miatt vasárnap éjfélig az egész országra kiterjedő figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.