A választás előtt kérdezik Mesterházyt az afrikai útlevelekről

Vágólapra másolva!
Még a választások előtt meg kell jelennie a ténymegállapító bizottág előtt Mesterházy Atiilának. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét arról kérdezik majd, hogy melyik szocialista politikusnak lehet még hamis afrikai útlevele.
Vágólapra másolva!

Ténymegállapító vizsgálóbizottságot rendelnek el a Simon-Welsz-ügy kivizsgálására, döntött mai ülésének nyílt részén a Nemzetbiztonsági Bizottság. A vizsgálóbizottság Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét és az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, illetve Rubovszky Györgyöt, az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnökét hallgatná meg.

Mesterházynak április 3-án, 10 órakor kell megjelennie a vizsgálóbizottság előtt, ahol arról kérdezik majd, hogy a szocialista frakcióban van-e még valakinek hamis afrikai útlevele. Az idézést még ma aláírja a bizottság elnöke és parlamenti futárpostával elküldi. A ténymegállapító vizsgálóbizottság előtt kötelező megjelenni.

A döntés előtt csaknem egy órán át vitázott Molnár Zsolt szocialista bizottsági elnök Németh Szilárd és Kocsis Máté fideszes tagokkal. Molnár azt javasolta, hogy vizsgálóbizottság mind a négy frakcióvezetőt hallgassa meg, amikor pedig javaslatát nem szavazta meg a bizottság, kivonult az ülésről és a vezetését Némethnek adta át.

Molnár a döntéssel nem ért egyet, és azt a választási kampány részének tartja. A vitában Molnár és Kocsis részéről is elhangzott, hogy nem értik a másik javaslatát, mert az ő frakciójukban egyetlen képviselőnek sincs hamis külföldi útlevele.

Hivatalos határozat ugyan nem született, de abban egyetértés volt, hogy az áprlis 3-i ülés legyen nyílt.

A keddi ülés zárt részén a nemzetbiztonsági szolgálatok illetékeseit hallgatja meg a bizottság.